Decembrie 2017

Smithfield Romania sustine actiunile sociale

 

 

Smithfield Romania continua sa fie permanent alaturi de copiii cu nevoi speciale, si sa sustina actiunile sociale desfasurate in folosul comunitatilor locale.

 

In prima saptamana a lunii decembrie 2017, Smithfield Romania a organizat, in parteneriat cu Asociatia HorsEmotion, o petrecere de Craciun …altfel!

 

Intr-o atmosfera de sarbatoare, peste 100 de copii au fost invitati in cadrul manejului de la Ianova. Alaturi de caluti blajini si Mos Craciun in trasura trasa de cai, au petrecut o zi de poveste, cu cadouri si colinde!

 

Copiii participanti au avut ocazia sa interactioneze cu animalele, dar si sa calareasca calutii in cadrul unui carusel viu, sub coordonarea ‘spiridusilor’, reprezentantii asociatiei “HorsEmotion”. Copiii participanti au provenit din centre de plasament, din case de tip familial sau centre de tip rezidential, sau copii cu nevoi speciale, alaturi de care au participat si copii ai angajatilor Smithfield Romania.

 

** HorsEmotion Timisoara ofera sedinte de hipoterapie (terapie cu cai) care se adreseaza copiilor cu diverse dizabilitati precum paralizie cerebrala infantila, tetrapareza, parapareza, sindrom Down, autism, retard in dezvoltare si handicap neuro-motor/psiho- motor.

 

 

Octombrie 2017
Program de educaţie pentru conştientizarea importanţei nutriţiei echilibrate

Smithfield România continuă şi ȋn acest an „Lecţia de sănătate alimentară”

 

 

Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor ȋn Medicină din Timişoara, a susţinut, pentru al cincelea an consecutiv, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Alimentaţiei”, o lecţie-deschisă, denumită „Lecţia de sănătate alimentară”.

 

Invitaţi la această sesiune de prezentare a conceptelor nutriţiei echilibrate ȋntr-un mod creativ au fost elevii claselor a IV-a din Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român.

 

Sub deviza „Noi mâncăm sănătos”, elevii au fost ȋncântaţi să afle despre importanţa unei alimentații echilibrate (consumul de hrană, de apă şi importanţa exerciţiului fizic), să afle care este piramida alimentelor sau de ce este foarte important să cunoaştem proporţiile alimentelor recomandate consumului specific vârstei.

 

Promovarea unei alimentaţii sănătoase este o datorie de onoare pe care compania noastră alege să o manifeste anual, prin transmiterea către elevii de vârstă şcolară a unor informaţii importante despre nutriţie echilibrată şi o viaţă sănătoasă. Ne dorim să contribuim la însușirea unor comportamente alimentare sănătoase ȋncă de la cele mai fragede vârste!

 

Peste 150 de țări marchează, la 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentației”, declarată de Adunarea Generală a ONU cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei.

 

http://www.fao.org/home/en/

 

 

 

 

August 2017
CLUB Warriors, copii cu vise mari

Smithfield România susţine viaţa sănătoasă, prin sport!

 

 

Ȋn cadrul programelor de responsabilitate socială iniţiate de către Smithfield Romania, proiectele care susţin un stil de viață sănătos, prin mişcare fizică şi alimentaţie echilibrată reprezintă o prioritate! Educatia nonformală, care urmareșteurmărește dezvoltarea armonioasă prin practicarea sportului, cunoaşterea secretelor muntelui şi respectul pentru natură, formează caractere frumoase, puternice şi echilibrate.

 

Prin sprijinul oferit de compania noastră, ȋn luna august a acestui an, copiii cu vise mari de la Clubul Sportiv Warriors au participat la o tabără de pregătire ȋn zona de munte a Banatului. Pe lângă antrenamentul pentru aprofundarea unor tehnici pentru sportul lor preferat, rugby, tabăra le-a oferit ocazia de a ȋncerca şi ale jocuri interesante: ping-pong, fotbal, sau chiar sportul minţii, sahul! De asemenea, copiii s-au bucurat să se cunoască mai bine, să se ajute ȋn provocările oferite de drumeţii, vizite la cascade spectaculoase sau alte obiective turistice interesante.

 

Fiecare seară s-a ȋncheiat cu mirajul focului de tabără, amintiri unice ale unei copilării de poveste, unde produsele Comtim oferite cu titlu de sponsorizare de catrecompanianoastră cătrec ompania noastră au fost savurate cu bucurie, spre deliciul tuturor!

 

 

Iunie 2017

Smithfield Romania sustine inovatia

 

 

Smithfield Romania a fost unul dintre sponsorii prinipali ai evenimentului “Salonul de Inventii si Inovatii 'TraianVuia' din Timisoara” editia 2017, organizat de catre Asociatia Societatea Inventatorilor din Banat. La acest salon au fost prezente proiecte de inventica si inovare cu aplicabilitate in aria noastra de activitate - de la utilaje pentru agicultura pana la echipamente care ajuta la eficientizarea productiei. Evenimentul a avut loc la Casa Tineretului din Timisoara, pe perioada 7-9 iunie, si a beneficiat de prezenta a 150 de oameni.

 

Sprijinirea inovarii si inventicii in zona de Vest a Tarii de catre compania noastra a fost rasplatita cu o diploma de excelenta pentru promovarea si sustinerea inventicii.

 

 

 

 

Mai 2017

Smithfield Romania prezenta la expozitia Banat Agralim 2017

 

 

Smithfield Romania a fost prezenta la expozitia ,,Banat Agralim” editia 2017, in perioada 26-28 mai. Evenimentul este organizat de USAMVB ,,Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara in colaborare cu CCIAT. La acest expozitie Smithfield Romania a fost prezenta cu un stand expozitional unde s-au comercializat produsele COMTIM din gama ,,Bun de gatit”. In zona expozitionala au fost prezentate 6 exemplare de animale. Au fost prezenti furnizori de utilaje si echipamente, agricultori, reprezentati ai mediului academic si profestionesti din domeniile Agricultura; Industrie Alimentara; Horticultura si Silvicultura; Cercetare, Inovare, si Finantare si Cresterea animalelor.

 

 

Octombrie 2016

Smithfield Ferme este câștigătoarea distincției “True Leaders”, conferită de ICAP România

 

Metodologia de premiere True Leaders din România are la bază datele oficiale raportate de companii pentru 2015 și cuprinde companii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:

 

• Se numără printre primele 500 de companii din România în baza EBITDA;
• Au înregistrat o creștere a numărului de angajați (2015 vs 2014);
• Sunt lider în domeniul lor de activitate;
• Au un credit Rating ICAP ridicat (A1 – B2)

 

Prin acest clasement se sărbătoresc, încă o dată, în spațiul public, modele de antreprenoriat sănătos și de practici pozitive de afaceri.

 

Felicitări întregii echipe!

 

 

Iunie 2016

Smithfield Romania sprijina evenimentul Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016

 

Deoarece proiectele care încurajează activitățile în aer liber se numără printre preferatele voluntarilor Smithfield România, compania noastră susține organizarea Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016, un eveniment caritabil prin care se încurajează un stil de viață sănătos și se promovează Parcul Național Cheile Nerei.

 

Astfel, în week end-ul 11-12 iunie 2016, în Parcul Național Cheile Nerei, va avea loc ediția a 3-a a acestui concurs de biciclete și concurs de alergare montană, urmate de un concert. Caracterul unic al Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016 este acela că întreaga sumă colectată în urma evenimentului va fi direcționată Spitalului Louis Țurcanu din Timișoara, pentru dotarea cu aparatura specifică.

 

Mai multe detalii: http://www.sascabike.ro/

 

Despre Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race - Ideea competiției a apărut din dorința de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită, precum și pentru a ajuta o cauză nobilă și anume dotarea cu aparatură medicală a unui spital pentru copii. Astfel, în urma concursurilor din primii doi ani s-a contribuit cu peste 21.000 RON la achiziția a 6 aparate medicale profesionale în valoare totală de 45.000 RON, echipamente ce se află acum în uzul spitalului Louis Țurcanu.

 

Despre aria protejată Cheile Nerei – Beusnița, jud. Caraș-Severin. Parcul National se bucură de o extraordinară bogăție floristică, un peisaj de o diversitate și unicitate aparte, precum și de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului dificil în zonă. Printre atracțiile turistice principale se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Susara și Lacul Dracului (fenomen carstic unic în țara noastră).

 

 

Aprilie 2016

Implicarea în proiectele din comunitate a Smithfield România a fost recunoscută și în 2016, la Gala Premiilor CSR din România - cea de-a patra ediție

 

 

”Smithfield Friends”/ „Prieteni Smithfield”, cea mai tânără inițiativă de implicare socială a Smithfield România, a obținut recent recunoaștere națională în cadrul Premiilor CSR din România 2016, cea de-a patra ediție, care a avut loc în data de 6 aprilie.

 

Proiectul nostru, care încurajează voluntariatul în rândul colegilor și își propune să contribuie la crearea unei culturi organizaționale care să evidențieze implicarea personală în proiecte sociale, a fost nominalizat printre câștigători în cadrul secțiunii „Campanii interne de CSR”.

 

Criteriile de jurizare au fost: relevanța proiectului, numărul țintă de beneficiari și participanți voluntari, buget, rentabilitatea rezultatelor proiectului și a impactului pe termen lung a programului.

 

 

 

 

Martie 2016

Cea de-a 8-a ediție a programului Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei, sărbătorită de către voluntarii Smithfield România la Sânmihaiu Român

 

 

World Water!

 

Smithfield România a organizat, pentru ce-a de-a 8-a ediție consecutivă, o acțiune educativă dedicată Zilei Internaționale a Apei, împreună cu elevi ai Școlii Sânmihaiu Român, despre importanța păstrării calității apei și menținerea unui mediu curat și sănătos.

 

Evenimentul dedicat „Zilei Internaționale a Monitorizării Calității Apei”, organizat de către compania noastră, s-a desfășurat în data de 25 martie 2016, implicând peste 30 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a ale Școlii Sânmihaiu Român. Cu ajutorul kit-urilor de testare a apei, oferite de echipa de voluntari Smithfield, elevii, echipați ca niște adevărați mici laboranți, sub supravegherea profesorilor de la școala din Sânmihaiu Român, au monitorizat calitatea apei canalului Bega, din aria localității lor.

 

Elevii, cu foarte mare entuziasm, ajutați de cei 15 voluntari Smithfield România - la fel de entuziaști, au testat parametrii fizici si chimici de calitate a apei (turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH), au tras concluzii si au învățat ce anume trebuie să respecte pentru a păstra un mediu înconjurător curat.

 

La finalul activității toți elevii au fost răsplătiți cu cărți de literatură școlară și diplome de voluntariat.

 

 

 

 Martie 2016

Ziua de 8 martie 2016 a fost sărbătorită de voluntarii Smithfield România la centrul de îngrijire a femeilor în vârstă din satul Checea, în județul Timiș

 

 

12 voluntare, angajate Smithfield România, au răspuns afirmativ invitației noastre de a marca Ziua Internațională a Femeilorîntr-un mod special.

 

Astfel, cele doisprezece voluntare Smithfield au petrecut o jumătate de zi la centrul de îngrijire a femeilor vârstnice din Checea, unde, sub umbrela programului „Hrană pentru suflete, au gătit un delicios prânz pentru beneficiari- doisprezece bunicuțe care locuiesc în centrul de îngrijire, cărora le-au oferit întreaga lor atenție și afecțiune, angajatele Smithfield România însumând peste 60 de ore de voluntariat la căminul de bunicuțe din Checea.

 

Compania noastră a oferit beneficiarilor atât carne proaspătă Comtim, cât și și legume și produse alimentare necesare pentru pregătirea mesei pentru bunici. Nu au fost uitate nici voluntarele noastre, care au primit diplome și sfaturi direct de la bunicuțe.

 

 

 

 Noiembrie 2015

Festivitate de decernare a premiilor pentru excelenţă în afaceri

Laureați în Topul Firmelor

 

 

Sistemul Camerelor de comerț premiază anual acele companii care s-au distins de-a lungul unui an prin performanţa economică, spirit antreprenorial, curajul de a inova şi de a investi în inovare și prin comportamentul etic în afaceri.

 

TOPUL FIRMELOR DIN JUDEŢUL TIMIS este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Cea de-a XXII-a ediţie a Topului Firmelor din Judeţul Timiş este o manifestare devenită tradiţională pentru cea mai dinamică şi puternică comunitate de afaceri a ţării, cea din vest.

 

Pentru activitatea aferentă anului 2015 SMITHFIELD PROD și SMITHFIELD FERME s-au clasat pe locuri fruntașe în randul laureaților TOPULUI FIRMELOR DIN JUDEŢUL TIMIŞ, eveniment festiv organizat de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în data de 30 octombrie;

 

  • SMITHFIELD PROD SRL, locul 1, în categoria “Întreprinderi mari”, domeniul “INDUSTRIE”, grupa de activitate “Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne”

  • SMITHFIELD FERME SRL, locul 1, în categoria “Întreprinderi foarte mari”, domeniul “AGRICULTURĂ, SILVICULTURĂ, PESCUIT”, grupa de activitate “Creşterea animalelor”

  • SMITHFIELD FERME SRL, distinctia de Excelenta pentru rezultate economice deosebite și clasarea pe pozițiile 1-3 ale Topului Firmelor din judetul Timiș în ultimii 4 ani.

 

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează Topul Naţional al Firmelor din România, un clasament al companiilor care se supune rigorilor legii şi unei metodologii complexe, implementate unitar de Sistemul Camerelor de Comerţ şi Industrie din ţara noastră.

 

Gala Topului Naţional al Firmelor 2015, a avut loc în data de 05 noiembrie, la Complexul Expoziţional Romexpo, in prezenta oficialităţilor administraţiei publice locale şi centrale, reprezentanţilor Sistemului Cameral din România, şi ai mediului de afaceri. Decernarea premiilor a fost organizată în cadrul unei gale festive însoţită de momente artistice.

 

  • Rezultatele economice obţinute în cursul anului 2014, ne-au clasat în rândul celor mai performante companii din Topul Naţional al Firmelor din România, ediţia a XXII-a, 2015

  • SMITHFIELD PROD SRL, locul 1, în categoria “Întreprinderi mari”, domeniul “INDUSTRIE”, grupa de activitate “Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne "

  • SMITHFIELD FERME SRL, locul 1, în categoria “Întreprinderi foarte mari”, domeniul “AGRICULTURĂ, SILVICULTURĂ, PESCUIT”, grupa de activitate “Creşterea animalelor”

 

 

 

 

Aprilie 2015

Competiția Romanian CSR Awards, editia 2015

Proiectele care sustin protectia mediului, inițiate de Smithfield România, aduc un nou premiu!

 

Grija față de mediu și implicarea consecventă în acțiunile de ecologizare a zonelor învecinate au primit o nouă recunoaștere națională în cadrul programului național Romanian CSR Awards, ediția 2015.

 

Proiectul Smithfield Ferme „Adoptă un râu” - Acțiune de ecologizare a zonei protejate Lunca Mureșului”, acțiune desfășurată împreună cu elevii claselor V-VIII ai Scolii Gimnaziale Sanpetru Mare, jud Timis, a fost desemnat printre proiectele câștigătoare în cadrul secțiunii de mediu, la nivel national.

 

Mai multe detalii despre competiție, dar și imagini sugestive din cadrul galei de decernare a premiilor puteți găsi accesând următorul link: http://csrawards.ro/despre/.

 

 

 

 

Noiembrie 2014

Revista interna “Mozaic Smithfield Romania” a obtinut diploma de excelenta in cadrul competitiei nationale “PR Awards 2014”

 

 

 

Revista noastra preferata “Mozaic Smithfield Romania” a obtinut, la finalul lunii noiembrie 2014, recunoastere nationala pentru creativitate, inovatie si impact, prin obtinerea unui prestigios premiu, in cadrul competitiei de proiecte Romanian PR Awards (www.praward.ro), ajunsa la editia a XII-a.

 

Diploma de excelenta, oferita in cadrul Galei de premiere, a fost oferita de catre un juriu internaţional de top, care a reunit competenţe în comunicare din SUA, Marea Britanie, Germania, Elveţia, si alte tari ale UE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noiembrie 2014

Trofeul „Model de business pentru România” – o nouă distincție Smithfield România

 

Palmaresul de distincții care evidențiază rezultatele deosebite obținute de către Smithfield România pe domeniul nostru de activitate a fost completat în cadrul Seminarului Integrat IndustriaCarnii.ro, prin obținerea Trofeului „Model de business pentru România”.

 

Această distincție se acordă, așa cum apreciază organizatorii, în semn de recunoaștere pentru „contribuția adusă la dezvoltarea sectorului agro-alimentar din România, pentru promovarea calității produselor românești și pentru rezultatele deosebite obținute pe piața internă și externă, a companiilor care reprezintă un model de urmat pentru toate sectoarele economiei românești”.

 

Felicitările pentru Trofeul „Model de business pentru România” sunt adresate tuturor colegilor Smithfield România!

 

 

 

 
Str. Polona nr.4, corp A
Cod 300523 Timişoara, jud. Timiș

Birou: +40 256 278800
Fax: +40 256 490614
Email: office@smithfieldferme.ro
Capital social integral subscris si varsat in numerar: 773.714.520 RON

Certificare Sistem de Management Integrat

Calitate: ISO 9001:2008,
TUV Certification Austria - Calitate, Cert.Reg.No. 20 100 9200 4301

Mediu: ISO 14001:2004,
TUV Certification Austria - Mediu, Cert.Reg.No. 20 104 9200 4302

Sănătate şi securitate ocupaţională: OHSAS 18001:2007,
TUV Certification Austria - Sanatate si securitate ocupationala, Cert.Reg.No. 20 116 9200 4303

Siguranţa Alimentului: ISO 22000:2005,
TUV Certification Austria - Siguranta Alimentului, Cert.Reg.No. 20 154 10200 5483

detalii...

POLITICA SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT - Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate în muncă, Siguranta Alimentului

Politica Smithfield România de bunăstare a animalelor